Složení:
hovězí svalovina
Pro koho se hodí:
Balíček se hodí pro všechny věkové kategorie psů již od štěněcího věku.
Začínajícím BARFařům můžeme hovězí maso bez kosti zařadit již ke konci prvního týdne.
Zdravým psům můžeme podávat 2x nebo 3x týdně.
Pro koho se NEhodí nebo hodí méně:
Je méně vhodný pro psy s horší funkcí ledvin, a proto by se u nich měl zařadit do jídelníčku maximálně 1x za dva týdny.
Hovězí maso se nedoporučuje u psů se špatnou funkcí jater nebo slinivky.
Popis:
Hovězí maso řadíme mezi tzv. tmavá masa. Hovězí maso patří mezi biologicky velmi hodnotné druhy masa, protože obsahuje široké spektrum esenciálních aminokyselin (stavební kameny bílkovin), vyšší množství železa, zinku a vitamínu B 2. Oproti masu vepřovému obsahuje hovězí maso více bílkovin a méně tuku. Hovězí maso je přínosem i díky obsahu kolagenu a elastinu, které mají pozitivní vliv na stav kloubů, kůže, srsti, drápů, vazů a šlach. Jatečný skot řadíme do několika kategorií, ale za nejkvalitnější považujeme maso mladých býků porážených do 24 měsíců věku, kteří jsou vykrmeni na farmě a jejich chov splňuje kritéria pro BIO chov. Takto odchovaná zvířata mají k dispozici přirozenou pastvu a hlavně dostatek pohybu, čímž jejich svalovina dostává daleko lepší strukturu. Takto se chovají především masná plemena skotu, kde je vyšší kvalita svaloviny než u býků mléčných plemen. Výhodou je také to, že tato zvířata kvůli splnění podmínek BIO nedostávájí antibiotika ani jiné léky. Hovězí maso je velmi výživné, a proto se hodí i pro psy v rekonvalescenci nebo psí sportovce.
Tento balíček neobsahuje kosti, proto je nutné to zohlednit při sestavování jídelníčku.
Analytické hodnoty:
vlhkost 69,8%, bílkoviny 21,5%, sacharidy 0,6%, tuky 7%, vláknina 0%, popel 1,1%
Balení:
HOVĚZÍ MASO BEZ KOSTI je mleté syrové maso určené ke krmení psů a jiných domácích šelem. Maso je mleté a zabalené v plochém PE/PP obalu. Výhodou tohoto balení je dobrá skladovatelnost, protože zabírá v mrazáku málo místa a zároveň je možné celkem snadno ulomit a rozmrazit jen část balíčku. Veškeré použité suroviny odpovídají potravinářské kvalitě.
Text MVDr. Markéta Rázgová © 2016