Složení:
vepřová srdce
Pro koho se hodí:
Balíček se hodí pro všechny věkové kategorie psů již od štěněcího věku.
Začínajícím BARFařům můžeme vepřové srdce zařadit již ke konci prvního týdne.
Vepřové srdce je velmi výživné a proto se hodí i pro psy v rekonvalescenci nebo psí sportovce.
Zdravým psům můžeme podávat 2x týdně.
Pro koho se NEhodí nebo hodí méně:
Vepřové srdce se nedoporučuje u psů se špatnou funkcí jater, ledvin nebo slinivky.
Popis:
Balíček obsahuje mleté vepřové srdce. Vepřové maso všeobecně má u nás velkou tradici především díky dobré dostupnosti tohoto masa, ale i díky tomu, že maso je jemné, křehké a chutné. Vepřové maso je oproti hovězímu masu více tučné a má tedy vyšší energetickou hodnotu - je to způsobené tím, že mezi svalovými vlákny je více tuku. Z vitamínů můžeme jmenovat vitamíny skupiny B a z minerálů je zajímavé množství zinku, hořčíku a draslíku. V porovnání s jinými druhy masa obsahuje vepřové maso méně vitamínů a minerálů. Bílkoviny ve vepřovém mase jsou hůře stravitelné než např. v mase drůbeže nebo ryb. Velkým plusem vepřového masa je naopak vyšší obsahu tuku, který dodává tělu potřebnou energii a zvyšuje vstřebatelnost vitamínu A. Veškeré vepřové maso obsažené v našich produktech má původ v České republice. Nikdo se tedy nemusí obávat nebezpečného Aujeszkeho viru - více o tomto onemocnění se dočtete v našem článku. Aby bylo krmení syrovou stravou vyvážené, je potřeba zařazovat do jídelníčku i kosti a vnitřnosti. Srdce je histologicky sval, a proto ho počítáme do svalů a ne do vnitřností jak by si mohl někdo myslet.
Tento balíček neobsahuje kosti, proto je nutné to zohlednit při sestavování jídelníčku.
Analytické hodnoty:
vlhkost 77,3%, bílkoviny 16,8%, sacharidy 0,3%, tuky 4,5%, vláknina 0%, popel 1,1%
Balení:
VEPŘOVÁ SRDCE je mleté syrové maso určené ke krmení psů a jiných domácích šelem. Maso je mleté a zabalené v plochém PE/PP obalu. Výhodou tohoto balení je dobrá skladovatelnost, protože zabírá v mrazáku málo místa a zároveň je možné celkem snadno ulomit a rozmrazit jen část balíčku. Veškeré použité suroviny odpovídají potravinářské kvalitě.
Text MVDr. Markéta Rázgová © 2016